Evo, pa je šla po gobe prva in zadnja guma in je bila potrebna menjava. Odločil sem za gumo od MICHELIN-a model CITY GRIP, katerega daje PIAGGIO na vse nove modele vključno z PIAGGIO-m MP3 500 LT.

Za MICHELIN CITY GRIP sem se odločil na podlagi priporočil raznih forumov in tudi po priporočilih nekaterih lastnikov MAXI skuterjev v SLO.

Vulkanizerja AVTOMAJSTER (www.avtomojster.si) sem našel na strani www.lyoness.si, ker je imel najprimernejšo ceno. Odločil, sem se da gumo naročim pri njih in tam so mi jo tudi zamenjali. Po začetnih pripetljajih in iskanju, kako se sploh odmontira zadnje kolo so mojstri (več glav, več ve) našli sistem.

Najprej se odmontira izpuh, ki je pritrjen na zadnjo vilico z enim vijakom in objemko okoli izpuha, katera ima na zgornjem delu zatič.

 SLIKA_1

Potem je potrebno odviti še spojko na začetku »slipa« izpuha, da se le tega lahko sname, da ne ovira vijačenja zadnje vilice in kolesa.

SLIKA_3

Pri demontaži zadnje vilice je potrebno odvijačiti zadnji desni amortizer in samo vilico, katera je pritrjena s petimi vijaki.

SLIKA_5

Ko se vse vijake in amortizer odstrani, se del zadnje vilice sname in tako se pride do samega kolesa in je potrebno spet odvijačiti pet vijakov, ki držijo kolo.

SLIKA_6

 

Sestavi se v obratnem vrstnem redu s tem, da je potrebno na koncu vse vijake pritrditi še z ključem za kilažo, da so vsi vijaki zategnjeni enako.

 

Če se bo kdo odločil za menjavo gum pri omenjenem vulkanizerju, naj ga vpraša za popust, meni so rekli, da se da vse dogovorit. Jaz sem bil letos prvi MAXI skuterist, ki je pri njih menjal guma in upam, da ne bom edini, saj je osebje res prijazno in ustrežljivo.

 

 

{gallery}stories/prispevki/piaggio_mp3/vse4{/gallery}

MaxiScooter.Si
Prejšnja objavaPIAGGIO 125 MP3 Hybrid
Naslednja objavaPiaggio MP3 Hybrid LT 300ie