O maksi skuteristih mnogi povedo, da vozijo “nenavadne” motorje, ker spominjajo (po obliki) na male skuterčke, ki jih videvamo vsakodnevno na domačih cestah. Ko pa spregovorimo o prikoličarjih, najprej pomislimo na težke motorje, ki imajo ob strani pripeto prikolico. Te motorje vidimo na slovenskih cestah zelo redko, še redkeje pa vidimo prikoličarje med maksi skuteristi.

Člani Kluba MaxiScooter.Si imamo v svojih vrstah tudi maxi prikoličarja Ivana Skrbinška (Ptuj). Po stažu in po letih je prevozil že na tisoče kilometrov, tako na dveh, kot zadnja leta tudi po treh kolesih. Kot velik ljubitelj prikoličarjev je uspel svojo željo uresničit in je svojemu Suzuki Burgmanu 400 “dodal” tudi bočno prikolico. Vse je uspel tudi brez težav registrirati in homologirati.

Najboljše možnosti za nabavo prikolice so v Nemčiji, kjer so prikoličarji dosti bolj razširjeni. Ivan je našel podjetje STERN, ki ima na področju izdelave bočnih prikolic že dolgoletne izkušnje. Tam so mu nabavili in tudi zmontirali prikolico na njegovega Burgmana 400.

 

 

MaxiScooter.Si
Prejšnja objavaBIKE FESTival 2016 – Pozdrav pomladi
Naslednja objavaPRLEKIJA 2016 (dopolnjeno)