Hja kaj čem, po 17000 kilometrih sta bili sprednji gumi potrebne zamenjave na mojem MP3-ju in lahko rečem, da so zdržale lepo število kilometrov. Vzel sem, tako zadnjo gumo, MICHELIN CITY GRIP in res je razlika kot prej, saj se skuter drži ceste kot klop.

Sem pa opazil, da so bile prejšnje gume obrabljene samo na zunanji strani gume in notranja stran je bila še v redu. Če bi jih pri cca 12000 – 13000 km obrnil, levo na desno stran in obratno, bi po moje zdržale še to sezono, no bom pa to naredil s temi gumami in bom videl, če drži moje razmišljanje..

Kolesi sta privita s petimi vijaki, katere se odvije in privije z imbus ključem in da so lahko odvili kolesi so pod spredjo obeso MP3-ja postavili desko in ga z avto dvigalko dvignili toliko, da so lahko odvili kolesi.

Drugače pa pri vulkanizerju niso imeli dosti dela s samo zamenjavo gum, kar pa za centriranje koles ne moram tega reči, saj niso imeli nastavka za 12” kolo in sem moral naslednji dan k drugemu vulkanizerju. Ta je malo improviziral z orodjem za centriranje koles in mi obljubil, da bo dal narediti orodje prave velikosti in bo lahko centriral tudi 12” kolesa za skuterje.

 

1_MP3_na_dvigalki

2_MP3_na_dvigalki_1

3_odvito_platisce

4_snemaje_stare_gume

5_montaza_nove_gume_na_platisce

7_privijanje_koles_z_ovimi_gumami

8_obrabljena_stara_guma

9_nova_guma_na_platiscu

 

MaxiScooter.Si
Prejšnja objavaQUADRO 350D
Naslednja objavaPROJEKT METROPOLIS »NOVA DIMENZIJA«