foto_scooter-trike_1

Je med prvimi, ki je v Italiji uspel nadgraditi svojega Burgmana AN650 Executive v motor za gibalno omejene osebe. Prebil se je skozi vse birokratske ovire v Italiji in uspel registrirat svojega predelanega maxija. Maxii skuter kot tak izstopa, saj ima zadaj nameščena dodatna pomožna kolesa, ki mu dajejo stabilnost. Sprednja zavora je na običajnem mestu (na desni ročki). Leva zavora pa je prirejena za zaviranje z nogo. Za vzvratno vožnjo je prirejena leva ročka, ki v kombinaciji s stikalom omogoča lažje manevriranje z motorjem.

Pietro Rosenwirth je strasten motorist, ki je uspel uresničit svoje sanje... kar dokazujejo tudi vsa njegova pretekla potovanja (prevozil je tako celotno Italijo, Grčijo, Turčijo,...). Več o vsem si lahko preberete na njegovi internetni strani www.handytrike.eu ali pa na Facebook-u.

Večdnevno potovanje po evropi 2011

S 1.majem 2011 se Pietro odpravlja na novo pot:

 

tour2011

google maps

01.maj: Trst - Maribor (224 km)

02.maj: Maribor - Budimpešta (340 km)

06.maj: Budimpešta - Bratislava - Dunaj (243 km)

10.maj: Dunaj - Brno - Praga (335 km)

14.maj: Praga - Monaco (388 km)

18.maj: Monaco - Zurich (317 km)

22.maj: Zurich - Milan (280 km)

26.maj: Milan - Trst (417 km)

 

p05_RenatoSlike_5Pot prvega dne (1.maj 2011) ga je vodila od obale do osrednje, a s soncem obsijane Slovenije, do deževne štajerske. Mejo je prečkal na Fernetičih okoli 10:30 ure, kamor ga je pospremil maxi prijatelj Dean, ki je z njim prevozi celotno pot od Trsta do mejnega prehoda (in malo čez, a je zaradi obveznosti moral predčasno obrniti nazaj domov). Od tam dalje je Renato popeljal Pietra do Ljubljane. Po poti se je jima je v Postojni prizdružil še Janez. Samo Ljubljano je vsem razkazal Aleš, ki jih je popeljal tudi na Ljubljanski grad. Po kosilu so se poslovili od Renata in jo mahnili vsak na svojo stran. Renato na obalo, Pietro pa v spremstvu Janeza in Aleša proti počivališču Lopata. Tam smo se Pietru pridružili še ostali štajerci (Zvone, Vlasta, Aleksander in Boris). Po kratki pavzi smo nadaljevali pot proti Mariboru. Vmes se nam je pridružil še Izidor. Aleš in Janez sta nas vse, kljub dežju, pospremila celo do Celja. Po neugodni "mokri" vožnji, nas je Maribor dočakal obsijan s pozno popoldanskim soncem. Pietro je prispel na cilj...!

p17_poziranje_pred_hotelomOrelPot drugega dne (2.maj 2011) je Pietro nadaljeval po predvidenem urniku. Zjutraj smo se pred hotelom Orel dobili Izidor, Primož, Tomo, Gorazd, Bojan, Dejan in jaz. Po kratkem pogovoru smo se s Pietrom zapeljali na pot tako, da smo se ustavili še na Lentu. Pred Staro Trto smo naredili še zadnjo skupinsko sliko in kjer smo se od Pietra poslovili vsi, ki nismo utegnili iti z njim na preostanek poti po Sloveniji.  Pietrova pot se je nadaljevala v spremstvu maxi prijateljev, po avtocesti v smeri Madžarske meje, kjer se je naše MAXI druženje tudi končalo. Naprej proti Budimpešti jo je Pietro mahnil kar sam...

Pietru smo vsi zaželeli varno vožnjo in da se konča tako, kot si jo je zamislil...

Pietro... SREČNO.

 

Slike: Pietro Rosenwirth, Renato, Aleš, Tomo, Boris,...

 

{gallery}stories/prispevki/201104_Pietro{/gallery}