PIAGGIO_MP3_500LT_04

Moram reči, da sem bil takoj, ko sem se vsedel na novega MP3 500LT malo presenečen nad sedežem. Že po prvih 50 km sem ugotovil, da ni nič bolj udoben od mojega sedeža na MP3-ju 400 LT. Na prvi pogled je PIAGGIO MP3 500 LT malo drugačen od PIAGGIA MP3 400 LT. Že MP3 400 LT modelno leto 2011 je dobil novi zunanji videz, katerega je obdržal tudi MP3 500 LT.

 Razlike so majhne, kot sem že napisal članku PIAGGIO MP3 500 LT.

  • Sama vožnja in sedenje je dobro, vendar malo utrujajoča pri daljši vožnji, saj je sedež za daljše vožnje malo premehak (moje mnenje).
  • Pogled nad dogajanjem za nami je še kar dober. Motilo me je, da sem v ogledalih videl del mojih rok in tudi glavo sem moral preveč odmakniti od ceste, ker samo pogled v vzvratna ogledala ni dovolj, ravno tako kot MP3 400 LT.
  • Vetrna zaščita je zelo dobra, saj ima novi MP3 500LT prednje steklo nastavljivo v treh višinah, kar pomeni, manj vetra v glavo in trup. Na testu sem imel nastavljeno na srednjo višino in tako nastavljeno steklo je višje kot pri MP3 400 LT. Na najvišji višini stekla je vožnja zelo udobna, saj je veter lepo preusmerjen za voznik.
  • Agregat je ima pri novem MP3 500 LT 40 ccm, kar se je poznalo tako pri speljevanju kot pri prehitevanju in vožnji v hrib.
  • Na avtocesto nisem šel, ker ni bilo vinjete, zato ne morem oceniti končne hitrosti in obnašanje skuterja pri večji hitrosti.
  • Vozne lastnosti so odlične tako v ovinkih kot po ravnem, to pa zato, ker ima isto medosno razdaljo kot MP3 400 LT, o katerem sem že pisal.
  • Mogoče je prostora za noge manj, enako kot pri MP3 400 LT. Le te so v prisilni drži in je potrebno večkrat spremeniti njihov položaj. Vendar se sčasoma na položaj nog privadiš.

Če potegnem črto, lahko rečem, da se je tokrat PIAGGIO z izboljšanjem vetrne zaščite in dodatnimi 8 konji postavil ob bok ostalim izdelovalcem maxi skuterjev.

 

Na koncu bi se rad zahvalil podjetju PVG in PIAGGIO centru Ljubljana, da so bili tako prijazni in posodili na test novega PIAGGIA MP3 500 LT.

Več informacij na  PVG_logo

 

 

{gallery}stories/prispevki/201211_PIAGGIO_MP3_500LT{/gallery}