Pogosto me ljudje, tako poznavalci, kot »poznavalci« povprašajo, kako je kaj voziti skuter B kategorije?

Ko jim odgovorim da ne vem, me le nejeverno gledajo. MP3 je namreč splošno znan kot skuter vozen z B kategorijo. Nato jim razložim, da tistega za B kategorijo pač še nisem vozil.

Hja kaj čem, po 17000 kilometrih sta bili sprednji gumi potrebne zamenjave na mojem MP3-ju in lahko rečem, da so zdržale lepo število kilometrov. Vzel sem, tako zadnjo gumo, MICHELIN CITY GRIP in res je razlika kot prej, saj se skuter drži ceste kot klop.

Sem pa opazil, da so bile prejšnje gume obrabljene samo na zunanji strani gume in notranja stran je bila še v redu. Če bi jih pri cca 12000 – 13000 km obrnil, levo na desno stran in obratno, bi po moje zdržale še to sezono, no bom pa to naredil s temi gumami in bom videl, če drži moje razmišljanje..

led09

Za ta poseg  sem  se  odločil iz varnostnih razlogov, saj je na ta način maxi skuter bolj viden, predvsem pa po širini.

Led trakovi so v različnih barvnih kombinacijah in jih je možno kupiti v Conradu ali CIP Maribor, HTE Maribor, Žarnica Celje,...

Evo, pa je šla po gobe prva in zadnja guma in je bila potrebna menjava. Odločil sem za gumo od MICHELIN-a model CITY GRIP, katerega daje PIAGGIO na vse nove modele vključno z PIAGGIO-m MP3 500 LT.

Za MICHELIN CITY GRIP sem se odločil na podlagi priporočil raznih forumov in tudi po priporočilih nekaterih lastnikov MAXI skuterjev v SLO.

 mp3

Tovarniško pripravljen MP3 ima precej nizko vetrobransko šipo in nizko postavljena vzvratna ogledala. Morda je to zaradi konstitucije Italijanov, ki so verjetno manjši in drobnejši od nas, klenih Slovencev. Karkoli je že razlog, mene je motilo in zato sem se ozrl po možnih izboljšavah.