MaxiScooter.S - Jezersko2021

V nedeljo 22.08.21 smo se člani Kluba MaxiScooter.Si odpeljali na krajši izlet na Gorenjsko. Štajerci in "Posavci" smo se dobili zjutraj v Celju pri ELF-u. Nato smo skupaj nadaljevali do Kamnika. Pot nas je vodila po stari cesti do Vranskega, kjer smo si pot skrajšali skozi prelepo Tuhinjsko dolino. Z maxi prijatelji smo se dobili v Kamniku. Po krajšem postanku nas je Aleš V. popeljal proti Jezerskem. Zbor vseh članov je bil ob Planšarskem jezeru, kjer smo se ustavili za osvežitev in seveda za skupinsko slikanje. 

Izlet smo nadaljevali najprej v smeri prelaza Jezerski vrh, kjer je tudi mejni prehod z Avstrijo. Na meji ni bilo težav, saj smo potovali le krajši čas v "tranzitu" preko njihovega ozemlja. Na drugi strani meje nas je pričakal spust po zaviti avstrijski gorski cesti. Lepo v koloni smo nizali čudovite ovinke vse do odcepa za Pavličevo sedlo, kjer smo se poslovili od nekaterih ljubljaskih maxi prijateljev, ki so se vrnili domov. Mi pa smo nadaljevali, kot smo si začrtali. Naslednji vrh za osvojitev je bilo Pavličevo sedlo. Gor nas je popeljala dokaj ozka, ponekod kar strma zavita cesta. Vse strme klance smo brez težav premagali in se polni vtisov nad čudovito naravo končno pripeljali tudi na Pavličevo sedlo. Tu smo zopet prečkali mejo, ker je tudi tu mejini prehod. Po "napornem" vzponu smo našim "konjičkom" privoščili manjši predah, ravno toliko, da smo še malo pokramljali in še naredili kakšno slikico....

Izlet smo zaključili v Logarski dolini, v Solčavi. Po postanku smo se poslovili od naših maxi prijateljev in se vsak po svoje odpravili proti domu. Za nami je bil še en prečudoviti moto dan, ki smo ga preživeli v prijetni družbi.

Se vidimo in zapeljemo spet naslednjič!

Organizator izleta: Boris N.

Pomoč pri vodenju izleta: Aleš V., Damir Ž. in Marino M.