201205_Stajerska2012_vsi

 

Srečanje ob otvoritvi maxi skuter sezone - ŠTAJERSKA 2012 (19.-20.05.2012)

 

Zbrali smo se v Teharjih (pri Celju) pred novo moto trgovino "MOTO*74*SHOP", kjer so nas pogostili z jutranjo kavico in prigrizkom. Vse nas je presenetila velika udeležba ljubiteljev maxi skuterjev, ker je bila pričakovana številka dosti nižja od dejanske (preko 100 udeležencev v dveh dneh). Največ nas je bilo iz Slovenije, veliko je bilo naših starih in tudi mnogo novih maxi prijateljev iz Hrvaške, s katerimi se srečujemo že tradicionalno. Kot mnogokrat do sedaj, sta se nam ponovno pridružila tudi ljubitelja maxijev iz Italije.

Dvodnevno maxi skuter srečanje je bilo zastavljeno kot druženje maxi prijateljev, zato smo se vozili bolj malo. Iz Teharjev smo se odpeljali proti Žički Kartuziji, kjer smo se za kratek čas ustavili in osvežili. Vreme je bilo res sončno in vroče, kot po naročilu. Od tam smo nadaljevali pot do Slovenjskih konjic, na ogled vinske kleti Zlati grič. Po ogledu vinske kleti in po degustaciji vin, smo se zapeljali do Zreč, kjer smo imeli organizirano spanje v garni hotelu ZVON, ki nam je pripravil tudi sobotni MAXI piknik.

Čas namenjen druženju smo dodobra izkoristili za pogovore z maxi prijatelji, tisti nekateri, ki so si zaželeli pohorskih ovinkov, so se zapeljali tudi na Roglo ali pa so se sprehodili po lepi pohorski okolici.

V nedeljo smo se ponovno zbrali v velikem številu. Najprej smo se ustavili na Šmartinskem jezeru, kjer smo se "osvežili"  in se nato odpeljali na celjski grad. Po ogledu gradu, smo se po skupnem kosilu (v znani celjski gostilni ČULK) razšli vsak na svojo stran.


Vsekakor je srečanje minilo v res pravem maxi vzdušju... v res prijetni družbi maxi prijateljev, ki se kmalu vidijo spet...!!!


V imenu organizatorjev,
Boris N.


ZAHVALA:

Srečanje smo pripravili štajerski maxi prijatelji (Slavko, Bojan, Lovro in Boris) ob sodelovanju donatorjev:

  • maxi prijatelj Matjaž Kotnik iz zavarovalnega servisa ZaVse d.o.o. Maribor je vsem maxi prijateljem (za večjo varnost v prometu) doniral varnostne jopiče z maxiscooter.si logotipom.
  • Tisk logotipa je doniral maxi prijatelj Gorazd iz grafičnega studia "DEKOR Haložan", Sv. Trojica v Slov. Goricah.
  • Zahvala za nesebično pomoč pri popravilu maxi skuterja iz Hrvaške gre maxi prijateljem Davorinu Z. in pa Matjažu Vedernjaku s.p. (pooblaščenemu servisu za Piaggio, Vespa in Gilera, Maribor), ki je doniral vse potrebno za popravilo. Pa tudi vsem vam (Ivan, Sandi, Renato, Vladka,...), ki ste priskočili na pomoč našim maxi prijateljem...
  • Zahvala tudi garni hotelu Zvon, da nas je gostil in pa ga. Ljubi, da je vse potekalo tako, kot je moralo.

 

Slike: Nekateri ujeti trenutki iz MAXI izleta...

Video: VIDEO UTRINKI IZ SREČANJA....