ZIMSKO ISTRSKO MAXI SKUTER SREČANJE - PULA - 28.01.2012

 

ZimskoMaxiSrecanjePula2012_18V soboto, 28.01.2012 smo se maxiscooteristi srečali v Puli z namenom, da se po dooolgem času vidimo, kakšno rečemo in seveda uživamo v istrskih dobrotah. Zimsko srečanje je bilo organizirano drugič. Prvič smo se dobili pred letom dni v Marezigah pri Kopru, tokrat pa je Ante iz Pule nam rezerviral pogostijo v Restavraciji Stari Grad 2, ki se nahaja v bližini centra Pule. Zasedli smo kar velik del prostora v restavraciji. Namreč, bilo nas je kar 28! Iz hrvaške Istre je bilo 6 maxiscooterjev, iz slovenske Istre kar 20 ter 2 predstavnika iz Prekmurja. Za slednja je bila pot kar dolga (oziroma niti ne, saj sta bila na oddihu v Puli). Za ostale udeležence pa pot ni bila tako dolga – še dobro, da ima polotok avtocesto ter tudi družba v avtomobilih je bila prava.

Na pot smo se seveda odpravili s štirikolesnimi konjički; dvokolesne konjičke smo pustili v garaži, kjer čakajo na lepše vremenske razmere. Ko smo se vsi zbrali vZimskoMaxiSrecanjePula2012_01 restavraciji, smo nazdravili z aperitivi (domače rakije). Iz velike mize je organizator Ante imel kratek govor, medtem ko je iz manjše mize govor zaključil Dorjan Želodčki so bili kar lačni, zato smo predjed - morsko solato na bazi plave ribe - pričakali z velikimi očmi. Sledila je rižota s kozicami in bučkami in zapečeni ravioli. Mmmmm… Potem smo se počutili že boljše. Med obujanjem spominov na lanske fantastične ture z našimi maxiscooterji, je pogovor nanesel tudi na planirane letošnje ture. Med njimi smo izpostavili dvodnevni izlet na Štajersko, za katerega že odštevamo mesece oz. dneve. Izlet organizirajo štajerski maxiscooteristi meseca maja. Ko smo že pošteno (z)vrteli jezike, so nas natakarji presenetili s postrežbo fileja bele ribe na žaru ter – glavno jedjo – folpi (hobotnico) s krompirjem pod črepnjo. Ja, to smo čakali. Črepnjo smo namreč gledali ves večer, kako se je »grela« v kaminu. Naši želodčki so bili že precej polni, ma za folpe je brez skrbi ostalo še nekaj prostora. Kot desert smo na mize dobili sladke istrske navade: kroštole, fritule in potico. Mmmm…

Za konec smo zaobljubili, da se vidimo – če ne prej – na otvoritvenem srečanju, a vsekakor se bomo potrudili, da naše »dvokolesnike« ogrejemo na enodnevnih turah, če nam bo le vreme služilo.

 

Avtor, slike: Renato B.

 

 

{gallery}stories/IZLETI/201201_ZimskaPula{/gallery}